Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Bundy

    Ako i kada prekineš pisati ovaj blog, krenut ću ga čitati od početka! :)
    Puno žganaca još moram jesti da bi mogao dobro trejdati, pogotovo što mi to nije profesija i vrijeme je problem.
    U petak sam pomislio da imamo oversold bounce na qqqq, ali imali smo ga tek jučer... to su te finese koje mi fale i vrijeme koje je potrebno da toliko pratiš tržište (a da ne govorimo o pojedinačnim dionicama) i uletiš u pravom trenutku, kao ti u ovaj dead cat bounce.

    avatar

    14.11.2007. (09:18)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Da kod DCB (dead cat bounce-a) se radi o takvom jakom padu (ili naglom skoku) dionice da slijedeci dan dolazi do RE-AKCIJE DIONICE na suprotnu stranu- bez obzira na globalni smjer koji Market ima. Hocu reci moze (u gornjem primjeru) drugi dan Market npr biti i slab ili u negativi ali mali DCB vjerojatno nece izostati samo ce biti MANJI nego sto bi bilo da i ostatak Marketa ima SINERGISTICKI pomak. Zato je DCB tako zanimljiv jer je gotovo "ziherica" za dionicarske trejdere a za nas opcijske je opasno samo da taj odbijanac ne bude dovoljno jak jer smo uzeli predaleki strike.. tako nesto!

    avatar

    14.11.2007. (21:15)    -   -   -   -  

  • dprimora

    I ja sam na odbijancu uspio nešto zaraditi, ali na qqqq. Kupio sam u ponedjeljak 20 kom. NOV 50 CALL po 0.80, a prodao u srijedu po 1.35. Napravio sam prošli tjedan i neviđenu glupost kad sam SPWR NOV 115 PUTove prodao u bescjenje nakon što je skočio na $164, misleći da nemaju nikakve šanse. A onda je 2 dana poslije zbog najave kongresa o ukidanju subvencija solarnim kompanijama SPWR pao na 108!

    OM, jedno pitanje molim te. Da trguješ, kao ja, preko E-Tradea bi li već za svaki slučaj prebacivao novac drugom brokeru?

    avatar

    15.11.2007. (06:54)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ne bih se time puno zamarao ako je po srijedi obican trejding jer oni imaju problema sa svojom kreditnom granom a ne brokerskom plus svi racuni do 100,000$ su (koliko mislim i znam) garantirani od strane drzave (pogledaj njihov sitni tisak). Velika je vjerojatnost da ce njih netko kupiti i da ce samo nastaviti sa svojim brokerage poslom. Ako su ti OK sto se tice izvodjenja trejdanja, ja se ne bih brinuo previse do nekih 10-20-30K i to trejderskih , jer takvi accounti ce biti OK. Ali ako ti to ne da spavati - svakako predji na nesto drugo samo pazi na sta. To sto mnogi jos nisu upozorili NE ZNACI da nece imati problema. DAPACE , mozda bi bilo dobro shortati TD WAterhouse ovih dana, bas si nesto mislim, jer se prave "Toshe" a nisu bas bez exposure-a!

    avatar

    15.11.2007. (11:13)    -   -   -   -  

  • dprimora

    Odlična ideja za TD, treba obratiti pažnju na njih; čini mi se da bi mogli puknuti i ako krenu u preuzimanje E-Tradea i ako ne naprave ništa. Isto tako se GS pravi da su najpametniji i jedini neokrznuti prolaze subprime krizu, a imaju Level 3 imovine gotovo dvostruko više od equityja.

    Inače, jučer sam se pretplatio na Zacks i na njihovom 1st Rank zapazio 2 tehnološke dionice kojima trenutno ne ide najbolje - Adobe i Nvidia, pa si mislim da bih uskoro mogao probati njihove callove s nekom daljom expiracijom.

    avatar

    15.11.2007. (18:56)    -   -   -   -  

  • Oglina spilja

    Kao što rekoh šortao CFC i evo ga ...donosi!Pozdrav

    avatar

    15.11.2007. (20:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...